Naršyklės įspėjimo tekstas

Vilniaus miesto savivaldybė pritarė Green Wave projektiniams pasiūlymams

2023-11-22, 15:19

Green Wave - tai naujas gyvenamųjų namų kvartalas Vilniaus mieste, šiaurės rytų dalyje, Pašilaičių seniūnijoje, prie Justiniškių, Pumpėnų, perspektyvinės Grigalaukio gatvių, netoli Vakarinio aplinkkelio ir planuojamos Šiaurės gatvės. Džiaugiamės, jog visuomenės supažindinimas su pirmuoju statybos etapu praėjo sklandžiai. Šiuo metu baigėme viešojo svarstymo etapą, suderintą su miesto savivaldybe ir pradedame rengti statybos leidimo projektą, kurio patvirtinimas paprastai užtrunka apie 12 mėnesių.

Green Wave - tai namai, kuriuose ypatingas dėmesys bus skirtas bendruomenės erdvių apželdinimui ir dviejų aplinkinių teritorijų žaliųjų miesto erdvių apjungimui. "Bonava Lietuva" šioje teritorijoje priklauso 4 sklypai,  šiuo metu intensyviai dirbama ties pirmuoju sklypu, kurį sudaro 9860 kv.m antžeminio ploto. Planuojama, kad pirmasis sklypas turės du statybos leidimus. Su pirmu statybos leidimu planuojama rinkai pasiūlyti apytikriai 204 butus bei 157 automobilių stovėjimo vietų. 

Kvartalas planuojamas statyti 8 etapais, o jame tikimasi pasiūlyti 5-6 aukštų pastatuose įrengtus, apytikriai 723 butus tik su pilna apdaila.  Apdailos variantus bus galima rinktis iš mūsų architektų paruoštų pasiūlymų. Turėsime 1-4 kambarių dydžio butus, visi butai su balkonais arba terasomis, taip pat gyventojai turės galimybė įsigyti požemines autobomilių parkavimo vietas.

Viso projekto ašis bus bendra pėsčiųjų zona/alėja. Ypatingas dėmesys bus skirtas laisvalaikio zonoms, kur bus įrengiamos vaikų ir paauglių žaidimų aikštelės, senjorų poilsio zonos, kavinių terasos. Idėjai sustiprinti pasitelkiama akcentinė, įvairių atspalvių žalia spalva. Kvartalo urbanistika, architektūrinės formos ir spalva padeda sukurti dinamišką, pulsuojančią, gyvybingą erdvę, kurioje gera leisti laiką.

''Džiaugiamės galėdamos dirbti ties Green Wave projektu ir jo vizijos kūrimu. Tikime, jog šis projektas ypatingai paspartins Vilniaus miesto plėtrą, bei prisidės prie Pašilaičių, kaip vieno iš perspektyviausių Vilniaus mikrorajonų įvaizdžio puoselėjimo'', - sako ''Bonava Lietuva'' projekto architektė Eglė Guldikauskaitė - Raugalienė.

Plačiau apie Green Wave skaitykite čia.